• Kontakt-Telefon
  • +(381) 064 1674-240

laserska Epilacija

UČINITE VIŠE ZA SVOJ IZGLED

Laserska epilacija


Epilacija laserom je medicinska, neinvazivna i najefikasnija metoda uklanjanja neželjenih malja. Neželjene dlake mogu biti uklonjene sa svih delova tela sem predela oko očiju. Kandidati za epilaciju su većinom pacijenti sa prekomernom ili neželjenom maljavošću, od adolescentne dobi pa do starije životne dobi.

Tokom laserske epilacije emitovanu lasersku svetlost apsorbuje pigment melanin koji se nalazi u korenu dlake i folikuli. Svetlosna energija se transformiše u toplotnu energiju, koja dovodi do uništavanja korena i folikula dlake (fototermoliza). Na ovaj način laserski zrak deluje selektivno na strukture dlake, bez oštećivanja okolne kože. Laserska svetlost trajno uništava samo dlake koje se nalaze u aktivnoj fazi razvoja u vreme izvodjenja tretmana. Na dlake koje se nalaze u fazi mirovanja i fazi opadanja deluje tako što im odlaže rast, ali ih ne uništava trajno. Zbog toga je potrebno raditi više tretmana, jer jedan tretman omogućuje da izgubite samo 20-30% dlačica. Broj tretmana je individualan i zavisi od strukture i boje dlake, zone koja se tretira, starosne dobi, hormonske slike, upotrebe lekova itd. Obično je potrebno oko 7 tretmana za zone na telu i oko 10 za zone na licu.

Trajanje tretmana zavisi od zone koja se tretira i traju od 5-10 minuta (brade ili pazuha) do sat i po (noge, ledja). Tretmani laserske epilacije se obavljaju na tri do pet nedelja (u proseku na mesec dana), sa razmacima izmedju tretmana. Oko četiri nedelje pre laserskog tretmana dlake se ne smeju izbeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom (da bi se postigao maksimalan efekat) da se ne bi oštetio koren dlake.

U toku pripreme za prvi tretman dlačice se mogu uklanjati samo sa površine kože - makazicama, brijačem ili depil kremom. Posle prvog i izmedju narednih tretmana dlake se  takodje ne smeju izbeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom. Tretmani su praktično bezbolni, moguć je osećaj blagog peckanja kod osetljivijih osoba. Važna prednost Fotona lasera je postojanje sistema za hladjenje koji sprečava zagrevanje kože, što značajno smanjuje osećaj bola tokom tretmana.

Nakon tretmana je primetno blago crvenilo koje traje od nekoliko minuta do nekoliko sati što zavisi od tipa kože.

Laserska epilacija je zabranjena za:

- trudnice

- pacijente koji boluju od epilepsije

- pacijente sa pejsmejkerom

- pacijente koji boluju od lupusa i drugih autoimunih oboljenja vezivnog tkiva

- kod osoba sa akutnim malignim oboljenjima (na hemoterapiji ili terapiji zračenjem)

- iznad regije gde su ugradjeni metalni implanti

- kod osoba kod kojih se radjeni tretmani botoksom ili dubokim hijaluronskim filerima

tretmani-laserom
Laserski tretmani

Dr Jasminka Krdžović

Dr Snežana Zatežić

tretmani-laserom
Tretmani lica i tela

Suzana Plazinić

Katarina Rakić

Copyright © 2016 www.tretmanilaserom.com. All rights reserved.