• Kontakt-Telefon
  • +(381) 064 1674-240

laserski tretman uklanjanja strija

UČINITE VIŠE ZA SVOJ IZGLED

Lasersko uklanjanja strija


Strije predstavljaju oštećenja vezivnog tkiva koja nastaju usled pucanja vezivnotkivnih struktura u koži. Nastaju usled naglog rastezanja kože koje vezivno tkivo ne može da isprati pa dolazi do njegovog oštećenja-pucanja, što se na površini kože manifestuje kao ožiljak, tj. strija (u pubertetu, trudnoći, gojaznosti, usled prebrzog rasta mišića, tumora nadbubrežne žlezde kao i kod terapije kortikosteroidima). Nastaju na koži ramena, grudi, nadlakticama, stomaku, bokovima, slabinama i zadnjici.

U početku su crvenoljubičaste boje i tada se i postižu najbolji rezultati u lečenju. Kasnije gube pigment i pobele. Tehnologijom frakcionisanih neablativnih lasera možemo da tretiramo bele strije i učinimo ih plićim, u zimi manje vidljivim. Frakcionisani laseri stvaraju mikrooštećenja u koži oko kojih ostaju polja netaknute kože, te je na taj način izbegnuto oštećenje površinskog sloja i dugotrajni oporavak. Koža je oporavljena nakon nekoliko sati ili dana. Medjutim dublja oštećenja u koži, mesecima nakon tretmana nastavljaju da podstiču obnovu prvobitne arhitektonike kože i njeno remodelovanje kroz stvaranje novih kolagenih vlakana.

Za najsitnije strije dovoljan je jedan laserski tretman da bi postale nevidljive golim okom, dok je za one malo krupnije potrebno do tri seanse koje se mogu ponavljati na 4-6 nedelja. Prvi rezultati su vidljivi nakon dve nedelje a kako vreme prolazi oni postaju sve bolji . Jedini neželjeni efekti su crvenilo nakon tretmana koje se povlači kroz par dana i formiranje krasti koje takodje nestaju. Ponekad je moguća i blaga hiperpigmentacija koja spontano prolazi u toku četiri nedelje od tretmana.

Kontraindikacije:

- maligna oboljenja

- epilepsija

- sistemske bolesti

- hemofilija

- trudnoća

- upotreba lekova koji povećavaju fotosenzibilnost kože

tretmani-laserom
Laserski tretmani

Dr Jasminka Krdžović

Dr Snežana Zatežić

tretmani-laserom
Tretmani lica i tela

Suzana Plazinić

Katarina Rakić

Copyright © 2016 www.tretmanilaserom.com. All rights reserved.